07.04.2023

Novost na spletnem mestu Primerjaj-cene.si: Moj izbor

Konec marca je spletno mesto Primerjaj-cene.si dobilo novo funkcionalnost, ki registriranim uporabnikom omogoča spremljanje lastnega nabora izdelkov po trgovcih in izračun nakupne košarice za lastni nabor izdelkov.

Registracija je odslej mogoča na tri načine: z Google računom, Facebook računom ali elektronsko pošto.

Prijava prijavljenim uporabnikom omogoča dodajanje in shranjevanje svojih najljubših izdelkov v Moj izbor, kjer sta omogočeni dve možnosti ogledov: seznam izdelkov s cenami za posamezno spletno trgovino ter analitični pregled izdelkov

V analitičnem pregledu izdelkov lahko uporabnik pogleda skupni končni znesek izbranega nabora, če kupi svoje izdelke v različnih spletnih trgovinah, kjer so najcenejši. Skupni znesek je torej seštevek najugodnejših ponudb pri vseh trgovcih, ki imajo izbrane izdelke na voljo. Vsi izbrani izdelki so pregledno razvrščeni tudi v tabelo, v kateri uporabnik lahko pregleduje in primerja cene po posameznih trgovcih. Omogočena je tudi izbira količin oziroma kosov v lastni nakupni košarici.

Da bi uporabnik lažje načrtoval svoj nakup, sta dodana grafa, ki prikazujeta deleže vrednosti najcenejših izdelkov po trgovinah in primarnih kategorijah glede na njegov izbor. Omogočen je tudi ogled vrednosti svojega nabora izdelkov če vse izdelke na razpolago kupi pri posameznem spletnem trgovcu (glede na število izdelkov iz nabora, ki jih ima ta na voljo).

Kot zanimivost je dodana še analiza gibanje najcenejših cen lastnega izbora izdelkov skozi čas, ki so bili ves čas na razpolago.

Moj izbor tako omogoča hitrejšo, enostavnejšo in lažjo primerjavo izdelkov po lastni izbiri med spletnimi trgovci ter registriranim uporabnikom omogoča preudarne nakupne odločitve. Ker so izdelkom dodane tudi direktne povezave do spletnih trgovin vseh sodelujočih trgovcev, olajšajo tudi sam proces nakupovanja.